Η Τράπεζα Χρόνου ξεκίνησε

Όπως όλοι γνωρίζετε, έχει ξεκινήσει επίσημα η λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου στη σελίδα (http://xronos.anthropomania.gr).

Η Τράπεζα Χρόνου έχει δημιουργήσει ένα σύστημα προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων με αποκλειστική χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας (ΤΕΜ).

Είναι η μοναδική κοινωνική δομή στην οποία όλοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και να λάβουν όχι μόνο προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες. 

Σκοπός της Τράπεζας Χρόνου είναι η κοινωνική αλληλεγγύη μέσω της αμοιβαίας ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, αλλά και όλων μας.

Όντας μέλος, μπορείς να προσφέρεις οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι πχ. ένα παλιό τραπέζι, έναν παλιό υπολογιστή, κ.α. Η Τράπεζα Χρόνου όμως δεν σταματάει εκεί, αφού μπορείς να προσφέρεις και υπηρεσίες όπως μαθήματα, λογιστικά, service υπολογιστών, χειρωνακτικές εργασίες κ.α..

Η Τράπεζα Χρόνου είναι μία βοήθεια προς τις τοπικές κοινωνίες ώστε να αναπτυχθούν μέσα στις δύσκολες οικονομικά εποχές και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων.

Mην ξεχνάτε ότι η καλή λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου προϋποθέτει διάθεση για προσφορά.

Όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε.

Μπορεί να μην έχουμε χρήματα αλλά έχουμε χρόνο.

Γίνε και εσύ τώρα μέλος της Τράπεζας Χρόνου και δημιούργησε την δική σου αγγελία!