Οι Λαρισαίοι εμπνέονται από την ανταλλακτική οικονομία

2bazaar-larisanet01

ΘΕΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Ημερομηνία: 17 Σεπτεμβρίου 2013, 22:02 Κατηγορία: Δήμος Λάρισας, Λάρισα

Θετικά μηνύματα ανταπόκρισης των Λαρισαίων προκύπτουν από την συμμετοχή τους στο 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Λόφο του Φρουρίου και συγκεκριμένα στην πλατεία Λαμπρούλη.

Πολίτες όλων των ηλικιών προσέφεραν αντικείμενα τα οποία πλέον δεν τους χρειάζονται όπως ρούχα, κοσμήματα, cd κλπ., ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους χώρους του παζαριού βρίσκοντας και παίρνοντας άλλα αντικείμενα που συμπολίτες είχαν ήδη προσφέρει.

 

Άλλωστε χαρακτηριστικό ήταν και το σύνθημα του 2ου Ανταλλακτικού Παζαριού: «Αυτό που σου λείπει κάποιος το προσφέρει, αυτό που σου περισσεύει κάποιος το χρειάζεται».

Για τον θεσμό μίλησε στη «larissanet.gr» ο υπεύθυνος της Τράπεζας Χρόνου Δήμου Λαρισαίων Θανάσης Αδάμου, ο οποίος και αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία των πολιτών στο σημερινό Ανταλλακτικό Παζάρι. «Ο κόσμος που έρχεται σήμερα είναι περισσότερος από όσους είχαν συμμετέχει στο 1ο Ανταλλακτικό Παζάρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου» υπογράμμισε ο κ. Αδάμου και δήλωσε ότι «θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να μετάσχει σε έναν θεσμό που είναι εμπνευσμένος από την ανταλλακτική οικονομία». Μάλιστα, τόνισε ότι «οι Λαρισαίοι έρχονται πλέον πολύ πιο συνειδητοποιημένοι να μετάσχουν στο ανταλλακτικό παζάρι».

Ο υπεύθυνος της Τράπεζας Χρόνου Δήμου Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι θα γίνει και τρίτο ανταλλακτικό παζάρι πριν από το τέλος του χρόνου.

Γ.Α.

2bazaar-larisanet022bazaar-larisanet03

 

Δείτε το παραπάνω άρθρο στον σύνδεσμο: http://www.larissanet.gr/2013/09/17/oi-larisaioi-empneontai-apo-tin-antallaktiki-oikonomia/#sthash.f4LPX1nF.dpuf