Πλούσιες δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο Φεστιβάλ Πηνειού από τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων.

Πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν το περίπτερο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων από 28 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου 2014 στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Αρχής γενομένης από το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 όπου το Κοινωνικό Φαρμακείο θα ενημερώσει το κοινό για τον Ιό του Δυτικού Νείλου καθώς επίσης και για τους τρόπους προστασίας από αυτόν.

Στη συνέχεια, την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 ο Δημοτικός Λαχανόκηπος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα με θέμα «Τα Λουλούδια για τον Κήπο σας». Όσοι παρευρεθούν και προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα όμορφο καλοκαιρινό λουλούδι για τον κήπο τους!

Τη σκυτάλη παίρνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο που τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 θα αναλάβει να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους μέσα από ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό παιχνίδι με θέμα τον εθελοντισμό παρέα με κλόουν, πολύ κέφι και μεγάλες παιδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες!

Τα παιδιά όμως θα έχουν την χαρά να συνεχίσουν τις δράσεις τους και την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 οπότε το Κοινωνικό Συσσίτιο θα διοργανώσει εκδήλωση για τους λιλιπούτειους φίλους μας με πολύ παιχνίδι, πολλή ζωγραφική και μεγάλη φαντασία αφού θα τους περιμένει να ξετυλίξουν τις καλλιτεχνικά ταλέντα τους και να διασκεδάσουν με μουσικές, παραμύθια και πολλά λαχταριστά ζαχαρωτά!

Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 η Τράπεζα Χρόνου θα δώσει τη δυνατότητα στους Λαρισαίους να εξασφαλίσουν αντικείμενα που επιθυμούν και υπηρεσίες που χρειάζονται χωρίς χρήματα μέσα από τη διοργάνωση ενός «Μίνι Ανταλλακτικού Παζαριού» που θα στηθεί με στόχο να γνωστοποιήσει τα οφέλη της ανταλλακτικής οικονομίας.

Ακολουθεί το Γραφείο Διαμεσολάβησης, όπου την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα για τους μεγαλύτερους επισκέπτες του Φεστιβάλ με θέμα τη «Βία και την Κακοποίηση στην Τρίτη Ηλικία» ενώ παράλληλα θα διανείμει και πληροφοριακό υλικό για την αντιμετώπιση του τόσο δυσάρεστου φαινομένου.

Τέλος την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 το Κοινωνικό Φαρμακείο θα ενημερώσει τους διερχομένους για τα οφέλη των βοτάνων για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου μέσα από την εκδήλωση «Βότανα και Υγεία».

Όλες οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να αρχίζουν στις 19:00 κάθε απόγευμα και η συμμετοχή σε αυτές είναι δωρεάν. Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις θα λάβει χώρα και συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Φαρμακείου που εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλη μερίδα απόρων συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης ενώ καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ εκπρόσωποι των Κοινωνικών Δομών θα παρευρίσκονται καθημερινά για να ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις τους και το έργο τους.

Σας περιμένουμε όλους στο Φεστιβάλ Πηνειού!